Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Krisztus tanúit keresve Pauline Jaricot nyomábanVissza a listához

2022. október 05.

Itt van Jessica, akinek már van múltja a migránsok, Alzheimer-betegek és autisták segítésében, aki felnőtt korában fedezte fel a hitet, most pedig egy humanitárius szükséghelyzetekkel foglalkozó szervezetnél adománygyűjtéssel foglalkozik.
Itt van don Marco, aki járja a plébániája területét kisteherautójával és a nehézségekkel küszködő családoknak visz segítséget.
Itt van Rita, aki miután felfedezte a misszió szépségét Ecuadorban egy gyermekeket befogadó házban, többé nem állt meg…Perutól Kenyáig együtt „járni” a közösségekkel, amelyekkel találkozott útja során: Rita számára ez a hit, most is, hogy visszatért Svájcba.
A három tanúságtétel, amik képviselik Svájc három nyelvi térségét, szemlélteti ennek a tevékenységnek az értelmét, ami október 1-jén, a missziós hónap kezdetén indult és egészen 2023 május 3-ig tart.
A „Pauline keresése” program Svájc összes plébániájához fordul, és útnak indít egy „stafétát”, ami átöleli az egész országot, olyan videókkal, amelyekben férfiak és nők tesznek tanúságot, Pauline Jaricot személye által ihletve, aki a PMM Hitterjesztés Műve ágazatának megalapítója volt.
„Hangot akarunk adni olyan tanúknak, akik, mint boldog Pauline Jaricot, hitükben mélyen be vannak gyökerezve, és akiknek buzgósága a világot is át akarja ölelni. Ez a kezdeményezés felkínálja annak lehetőségét, hogy felfedezzük a „gazdagságot”, amely plébániáinkon és azokon a helyeken található, ahol élünk” – magyarázza Sylvie Roman, a PMM „Egyetemes egyház” nevű szektorának felelőse és a projekt másod-ötletgazdája.
„Minden plébániának, amely részt vesz ebben, egy vagy két videót kell készítenie egy ’Pauline’-ről, amelyekben a tanú mesél mások iránti elköteleződéséről, megosztja, mivel foglalkozik, mi motiválja őt és hogy ennek az elköteleződésének milyen hatása van ’a föld végső határáig’.
A plébánia elküldi a videót a PMM-nek, és elküldi a tanút egy másik plébániára, így alkotva egy láncot”.

 

(Fides)