Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Makói Szent Gyermekség Műve közösség nyári együttléteVissza a listához

2017. július 05.

Már sokadik alkalommal került megrendezésre a mi kis Gyermek Missziós táborunk. Idén többen voltunk, mint az előző években: létszámunk még a harmincat is.meghaladta. Ez első hallásra számomra meglehetősen soknak tűnt, mert akkor még csak egy nagy gyerektömeget láttam a szemeim előtt. Viszont abban a pillanatban, hogy ez a tömeg egy szép kis színes csoporttá alakult át, sok egyedi, aranyos, nevető gyerekarcokkal, rá lehetett döbbeni, hogy szinte ideális a létszámunk. Ovisok, alsósok, felsősök, segítők, természetesen a szervezőkkel együtt, mind remekül éreztük magunkat.

Bár a tábor idejének nagy részét a szórakozás tette ki, természetesen volt tanítójellege is. A délelőtti foglalkozások, hittan órák segítették a gyerekeket meglévő tudásuk elmélyítésében, felelevenítették, hogy mi is az a misszió, mit is jelent gyermek missziósnak lenni, foglalkoztak továbbá az evangéliumok tanulmányozásával is, valamint néhány szentnek a legendáival is. Egy-egy történetet ügyesen bábjátékkal is megjelenítették, így egy különlegesebb módon közelíthették meg az adott témát, eseményt.

A finom ebéd után pedig inkább mozgalmasabb programok következtek. Zomborra is kibicikliztünk, ahol megnéztük a Rotundát, melyről sok új érdekességet is megtudhattunk. Már maga az oda- és visszaút is egy külön vidám élménynek számított, hisz nem mindennapi az ilyen létszámú kerékpártúra sem. Apátfalva is volt úticél, itt sokat szórakoztak a gyerekek a homokkitermelőnél, és természetesen a hagyományos Gyomaendrődi kirándulás sem maradhatott ki.

A délutáni játékos, pihenős együttlét a barátságok elmélyítésére, valamint újak kötésére is lehetőséget nyújtott. Szokás szerint nagyon élvezték a gyerekek a medencében való közös pancsolás élményét, valamint a trambulinban való ugrándozást is.

A gyerekek nagyon aranyosak voltak, élvezték a közös programokat, és szerintem nemcsak élményekkel és barátokkal gazdagodhattak a tábor során, de többek között a csapatszellem is fejlődhetett bennük a különböző csapatos feladatoknak köszönhetően, másfelől azt is elmondhatjuk, hogy valamennyiükben nőtt a versenyszellem is, hisz a mindenévben megtartott Parasztolimpiában ismét egyénként bizonyíthattak ügyességükkel. A  legügyesebbek érmet is kaptak.

Egy szép vasárnapi szentmisével zárult a tábor, mely során öt új kismisszióst is felavattunk, valamint a két vándordíjat is átadták az évmisszionárusainak.