Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

Ferenc pápa a Papság Apostoli Uniójának képviselőihez: A pletykálás tönkreteszi az egyházmegyét 

2017. november 20.

November 16-án, csütörtökön délelőtt a Szentatya a Papság Apostoli Uniójának (Unio Apostolica Cleri) tagjait fogadta a szinódusi teremben. Hozzájuk intézett beszédében azt szorgalmazta, hogy ápolják a közösségi lelkiséget, és egész egyházmegyéjüket szolgálják.

Kelet-Afrikából menekült – katolikus pappá szentelték Németországban 

2017. november 14.

Hazájában, Eritreában veszélyben volt az élete, Szudánban börtönbe zárták, mégsem rendült meg Medhanie Uqbamichael hite Isten szeretetében. November 4-én szentelték pappá a frankfurti Szent Hedvig-templomban, a dobokkal kísért keleti Ge’ez rítus szerint, a griesheimi eritreai közösség énekével.

Abuna Nirwan ferences atya csodálatos megmenekülése 

2017. augusztus 17.

Keresztényként az Urat szolgálni a Közel-Keleten sosem volt veszélytelen. Vannak azonban olyan történetek, amelyekben rendkívüli módon nyilvánul meg az isteni gondviselés és csodaszámba mennek. Abuna Nirwan iraki ferences atya rémisztő történetében arról ír, hogyan menekültek meg a dzsihádisták kivégzése elől egy Moszul felé történő utazás során.

Menekültek Világnapja 2017 

2017. június 21.

Fabiny Tamás evangélikus és Beer Miklós katolikus püspök videóüzenete

Püspök, aki most misszióba indul 

2017. június 12.

Ferenc pápa elfogadta Melfi püspöke lemondását, aki most misszióba indul

Az USA püspökei kampányolnak a vallásszabadságért, mely alkotmányos jog 

2017. június 09.

„Szabadságot a misszióhoz” – ezt a témát választották az amerikai püspökök a következő kampányukhoz, melyet a vallásszabadságért folytatnak. Idén hatodszor rendezik meg a kampányt, amely 2012 óta mindig június 21-én, Morus Szent Tamás, a politikusok védőszentje és Fisher Szent János ünnepén indul és július 4-ig, a Függetlenség napjáig tart.

Abortuszt támogató falfirkára reagált a plébános Milánóban 

2017. június 07.

Ez a szomorú történet, amely végül fantasztikus gyümölcsöket termett, a milánói Szent Mihály és Szent Rita Plébánia Facebook oldaláról terjedt el.  3700 reakció, 307 komment és 1590 megosztás rekordot jelent egy olyan oldal esetében, amely posztjainál átlagosan 15 lájkkal büszkélkedhet. A felhasználókat don Andrea reakciója lepte meg, miután a plébánia falára a következő sértő szöveget firkálta fel valaki: „Szabad abortuszt (Máriának is!)”.

 

A Szentszék diplomáciai kapcsolatot létesített Mianmarral 

2017. május 17.

Ferenc pápa május 4-én, csütörtökön délelőtt fogadta a Vatikánban a béke Nobel-díjas Aung San Suu Kyi asszonyt, a Mianmari Államszövetség Köztársasága államtanácsosát és külügyminiszterét. Ezt követően bejelentették, hogy közös elhatározással diplomáciai kapcsolatot létesítenek a Szentszék és Mianmar között.

A magyarok őrizzék meg a hit zászlaját! – Mindszenty bíboros üzenete Ravasi bíboros tolmácsolásában 

2017. május 08.

Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke, május 4-én, a Mindszenty bíboros halálának 42. évfordulója alkalmából bemutatott római szentmise végén a következő nyilatkozatot adta a Bonum TV munkatársainak: “Számomra különösen lenyűgöző volt, hogy Mindszenty bíboros címtemplomában, itt Rómában, a Santo Stefano Rotondo templomban mutathattam be szentmisét emlékére. Az egész magyar népnek szeretném mondani, hogy emlékezzenek főleg alakja három vonására.

"Először meg kell védened a családod, a kultúrád, az identitásod és azután kell kinyitnod az ajtót" 

2017. március 27.

Miért lesz magyar állampolgár 85 évesen egy Egyiptomban élő, szír-olasz származású jezsuita? Hogyan látja Európa és az Egyház jövőjét? Mi késztette, hogy levelet írjon XVI. Benedek után Ferenc pápának is? Mit gondol a migrációs válságról? S nem utolsó sorban: mit üzen nekünk, magyar fiataloknak? A 777blog.hu exkluzív interjúja Henri Bulad Jezsuita atyával. 

 

110. születésnapját ünnepelte a világ legidősebb domonkos nővére 

2017. január 16.

A bordeaux-i domonkosok január 5-én Facebook-oldalukon köszöntötték a világ legidősebb domonkos nővérét, a száztizedik születésnapját ünneplő Marie-Bernadette nővért.

Lépjünk ki önmagunkból: Ferenc pápa üzenete a 2017-es Hivatások Világnapjára 

2016. december 06.

November 30-án tették közzé a pápa üzenetét, amelyet a 2017. május 7-én esedékes Hivatások Világnapjára írt „A Szentlélek hajt minket a küldetésre”– címmel. A világnapot 54. alkalommal rendezik meg, a pápai dokumentum pedig a keresztény meghívás missziós jellegéről szól.