Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

A lourdes-i Szent Szűz 70. csodájaként ismerték el a francia szerzetesnővér gyógyulását 

2018. február 12.

A lourdes-i Szűzanya közbenjárására egy francia apáca, Bernadette Moriau több éve fennálló, súlyos bénulásos betegségéből gyógyult meg. Az Egyház elismerte a csodát, jelentette be Jacques Benoît-Gonnin, a Beauvais-i Egyházmegye püspöke február 11-én, a Mária-jelenések 160. évfordulóján Lourdes-ban.

XVI. Benedek: Zarándokúton vagyok Hazafelé, szeretettel és jósággal körülvéve 

2018. február 09.

A nyugalmazott pápa válaszol az Il Corriere della Sera olasz napilap olvasói leveleire, melyet az újság római szerkesztőségében adtak le személyesen. Ebben „fizikai erejének lassú megfogyatkozásáról beszél és arról a megtapasztalt szeretetről, mely őt körülveszi”.

Padre Márlon tanúságtétele 

2018. január 22.

Padre Márlon, a brazil keresztény fiatalok nagy példaképe, aki májusban majdnem meghalt, de végül az orvosok megmentették az életét.  Azóta egy speciális, lélegeztetést segítő maszkban látja el missziós feladatait.

Facebook oldal Isten szolgája Brenner János atya tiszteletére 

2018. január 04.

2018. január 1-én a Szombathelyi Egyházmegye új Facebook oldalt indított, Isten szolgája Brenner János atya tiszteletére.

Beiktatták a magyarországi kopt ortodoxok új püspökét 

2017. december 11.

December 9-én beiktatták a magyarországi és közép-európai kopt ortodox püspököt a budapesti Szűz Mária és Mihály arkangyal kopt ortodox templomban. A szertartáson részt vett Erdő Péter bíboros, prímás.

Ferenc pápa üzenete a Hivatások Világnapjára 

2017. december 11.

Ferenc pápa üzenete a Hivatások Világnapjára: Meghallani az Úr hívását

Ferenc pápa a Papság Apostoli Uniójának képviselőihez: A pletykálás tönkreteszi az egyházmegyét 

2017. november 20.

November 16-án, csütörtökön délelőtt a Szentatya a Papság Apostoli Uniójának (Unio Apostolica Cleri) tagjait fogadta a szinódusi teremben. Hozzájuk intézett beszédében azt szorgalmazta, hogy ápolják a közösségi lelkiséget, és egész egyházmegyéjüket szolgálják.

Kelet-Afrikából menekült – katolikus pappá szentelték Németországban 

2017. november 14.

Hazájában, Eritreában veszélyben volt az élete, Szudánban börtönbe zárták, mégsem rendült meg Medhanie Uqbamichael hite Isten szeretetében. November 4-én szentelték pappá a frankfurti Szent Hedvig-templomban, a dobokkal kísért keleti Ge’ez rítus szerint, a griesheimi eritreai közösség énekével.

Abuna Nirwan ferences atya csodálatos megmenekülése 

2017. augusztus 17.

Keresztényként az Urat szolgálni a Közel-Keleten sosem volt veszélytelen. Vannak azonban olyan történetek, amelyekben rendkívüli módon nyilvánul meg az isteni gondviselés és csodaszámba mennek. Abuna Nirwan iraki ferences atya rémisztő történetében arról ír, hogyan menekültek meg a dzsihádisták kivégzése elől egy Moszul felé történő utazás során.

Menekültek Világnapja 2017 

2017. június 21.

Fabiny Tamás evangélikus és Beer Miklós katolikus püspök videóüzenete

Püspök, aki most misszióba indul 

2017. június 12.

Ferenc pápa elfogadta Melfi püspöke lemondását, aki most misszióba indul

Az USA püspökei kampányolnak a vallásszabadságért, mely alkotmányos jog 

2017. június 09.

„Szabadságot a misszióhoz” – ezt a témát választották az amerikai püspökök a következő kampányukhoz, melyet a vallásszabadságért folytatnak. Idén hatodszor rendezik meg a kampányt, amely 2012 óta mindig június 21-én, Morus Szent Tamás, a politikusok védőszentje és Fisher Szent János ünnepén indul és július 4-ig, a Függetlenség napjáig tart.