Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Önismereti kurzus 

Sajnos a karantén nagy gátat jelent a mozgásban, és olykor alig elviselhető szorongást eredményez az emberek lelkében. Ezért dr. Gőgh Edit neurológus, pszichiáter főorvos és munkatársai próbálnak segíteni a vírus-fóbia okozta félelem, szorongás, pánik betegséggel küszködő embereknek.

A PSY-NATURA Online Önismereti Kurzusukkal a segítséget viszik „házhoz”, az otthonokba. Aki csatlakozik a kurzushoz, otthonában hallgathatja az előadásokat, olvashatja a hozzá tartozó jegyzeteket és nyugodt körülmények között gondolhatja át az online kapott útmutatásokat.

Nehéz teher 

A szegénység a fiatal lányokat Ghána északi részéből a fővárosba, Accra-ba űzi.
A piacon találnak munkát és kegyetlenül kihasználják őket. Angelina nővér (Szentlélek Szolgálói missziósnővér) megpróbál segíteni nekik.

Sako bíboros javaslatára: ez évtől a karácsony hivatalos ünnep 

Ez évtől kezdve az Úr születésének ünnepe egész Irakban hivatalos ünnep. Ezt szavazta meg az iraki országgyűlés egyhangúlag egy törvényjavaslat jóváhagyásával, amit az iraki elnök, Barham Salih és a káld pátriárka, Louis Raphael Sako megbeszélése után indítottak.

Megnyitották a kahamai Nazareth-Mwendakulima papi szemináriumot 

A tanzániai Kahamában ünnepélyesen felavatták a Nazareth-Mwendakulima névre keresztelt papi szemináriumot.

Interjú Matavovszky Évával 

A nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában újra gyakorolták a cselekvő szeretetet a missziós gyermekek: az eddigi legtöbb ajándékot, felajánlást gyűjtötték össze, s hoztak be maguk is az iskolájukba tartós élelmiszert, ruhaneműt, könyvet vagy játékot. Az adományok már célba is értek múlt héten. A karácsonyi karitatív munkáról a Pápai Missziós Művek kötelékeibe tartozó missziós gyermekekről animátorukkal, Matavovszky Éva pedagógussal beszélgettünk. A tanárnő nemcsak a karácsonyi adományozást: a csoport egész éves munkáját és saját motivációit is bemutatta honlapunknak.

Megjelent P. Madassery Benvin Sebastian SVD atya Ő az című könyve 

Megjelent P. Madassery Benvin Sebastian SVD atya Ő az című legújabb könyve, melyet rövid tartalmi ajánlóval mutatunk be. A könyv 2500 Forintért megvásárolható Budapesten a Mária Kegytárgy boltokban (Ferenciek tere), vagy megrendelhető a Pápai Missziós Művek irodájában 1223 Bp. Jókai Mór u. 14. (tel/fax.: +361 226 4610) pmmmisszio@gmail.com email címen, postai utánvétellel (2500 Ft. +csomagolási és postaköltség!).

Advent a járvány idején: „Isten az orvosok kezével gyógyít” – mondják a püspökök 

A katolikus híveknek Advent idején szolid és mély kapcsolatot kell teremteniük Istennel a sok szociális, gazdasági és kulturális kihívás közepette, amikkel a járvány idején szembe kell nézniük. Ezt ajánlja két malajziai püspök a hívekhez intézett üzenetében az adventi időszak kezdetén.

Missziós hónap: ne féljetek, most van itt az ideje annak, hogy igent mondjatok Istennek 

„A misszió világa fiatal korom óta vonzott, élvezettel lapozgattam és olvasgattam a missziós folyóiratokat. Emlékszem a missziós hónapra a plébánián és az egyházmegyében. Emlékszem a Missziós Gyermekek Társaságának a kis perselyére, amit hittanórán kaptunk és amit vissza akartam adni, miután gyűjtöttem benne adományt a szegényeknek” – mondja Anna Piccolin nővér, a Cavanis nővérek misszionáriusa Bereinában.

Pápua Új-Guinea: Rabaul első bennszülött érseke boldog ToRot közvetlen utódja 

A pápua új-guineai Rabaulnak először van bennszülött érseke, a beiktatási szentmisén elhangzott beszédéből és egy hívő hozzászólásából idézünk.

2020 Világmisszió Ünnepe: „megkereszteltek és küldöttek”-ként aktívan fellépni az emberek testvériességéért 

„Az idei októberi missziós hónap a 2019-es rendkívüli missziós hónap nyomdokain jár. Annak témáját, vagyis a ’Megkereszteltek és küldöttek’ témát, ami azt célozta, hogy újra felfedezzük a missziós hivatás egyetemességét, tovább fejlesztjük az idei témával: minden megkeresztelt ember arra hivatott, hogy Isten jóságát, irgalmát és szeretetét hirdesse az embereknek, mindenekelőtt a testvériességen alapuló életstílus által” – mondja Giuseppe Pizzoli atya, az olaszországi Pápai Missziós Művek igazgatója, aki a világmisszió hónapjára és a világmisszió vasárnapjára készítendő munkaanyagot illusztrálja.

Koreából ad gentes misszióba: koreai papokat küldenek Ázsiába és Latin-Amerikába 

Az ünnepélyes „missziós küldetés szentmiséjével” ünnepelte a szöuli főegyházmegye októberben, hagyományosan a missziós küldetésnek szentelt hónapban, hat új koreai misszionárius pap útnak indítását, akik külföldi misszióra éreztek hivatást.