Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Cloudina Mutizira, missziós domonkos nővér, aki Zimbabwéból származik, most a kongregáció zambiai nemzetközi noviciátusának igazgatója. 

Katolikus családból származik, nagynénje is apáca. A Jézus Szent Szívéről nevezett domonkos nővérek egy nemzetközi kongregáció, hat országban vannak közösségeik: Angliában, Németországban, Kenyában, Dél-Amerikában (Kolumbia), Zambiában és Zimbabwéban.

A hívek imádkoznak és megemlékeznek XVI. Benedek pápáról, a „szeretet pápájáról” 

Mint Ázsia többi országában, a fülöp-szigeteki katolikusok is imádkoznak XVI. Benedek pápáért, aki december 31-én hunyt el 95 éves korában.

Egy különleges nap, örömben, hitben és egyetértésben a dosso-i misszióban 

A karácsony nigeri megünnepléséről beszél egy misszionárius.

Vallásközi találkozások és a szegényekhez való közeledés: a karácsony szelleme 

A pakisztáni keresztény közösségek egy olyan karácsonyt élnek meg, amit hagyományos rítusok, vallásközi találkozások és a szegényekkel, elnyomottakkal való szolidaritás jellemez.

„Etess meg egy barátot”: a katolikus ifjúsági mozgalom karácsonyi akciója 

Jézus Krisztus nevében az indiai katolikus ifjúsági mozgalom (ICYM) tagjai, amely mozgalom a latin rítusú katolikus püspöki konferencia védnöksége alatt áll, elindították az „Etess meg egy barátot” elnevezésű karitatív kezdeményezést az előttük álló karácsony ünnepe alkalmából.

 

A karácsony az odafigyelés, párbeszéd, együtt sétálás, imádkozás a "Simbang Gabi"-val 

A megtestesülés ünnepe emlékeztet arra, hogy „Isten mellettünk van és velünk együtt járja utunkat”. Ezeket Mons. Pablo Virgilio David, Kalookan püspöke és a fülöp-szigeteki püspöki konferencia elnöke mondta a híveknek a „Karácsonyi kilenced” elnevezésű hagyományos imasorozat elején, amit mély hittel és alázattal ünnepelnek a fülöp-szigeteki hívek, a hajnali misén, mielőtt munkába mennek.

A Szent Gyermekség Műve 10 éves jubileumáról még egyszer 

2019 szeptember 21-én ünnepelte a magyarországi Pápai Missziós Művek Szent Gyermekség Műve ágazata újra indulásának 10. évfordulóját. A budapesti Szent István Bazilikában volt az ünnepi szentmise, utána a gyermekek megtekinthették az Országházat.

A projektet támogatta Magyarország Kormánya. A támogatás azonosítója: EGYH-KCP-19-0404

A támogatás összege: 500000 Ft

A projekt címe: Szent Gyermekség Műve 10. jubileumi ünnepsége

 

A bangladesi egyház a Biblia nemzeti napját ünnepli 

Advent második vasárnapján minden plébánián megünnepelték a Szentírás
vasárnapját. Az idei év témája: „A Biblia szerint élni az életet”. Mons. Rozario: „A lapjain Isten élő üzenetét olvashatjuk, ami vezet minket napjainkban”.
 

Összeszorult szívű misszionáriusok: fegyveres bandák templomokat és kórházakat támadnak meg 

„Minden évben történik valami súlyos dolog; idén, és az év még nem ért véget, nem voltak se földrengések, se ciklonok, de egy hallatlan erőszakhullám söpört végig az országon, ami bizonytalanságot, félelmet, nyomort, éhínséget és kétségbeesést okozott, és még a kolera is visszatért, ami főleg gyermekeket ölt meg.”

Adjatok az éhezőknek. A ferences irgalom sarja az orosz tél zimankójában 

„Hozz egy kilót” – így hívják idén is az élelmiszerek gyűjtését, amit a moszkvai ferencesek indítottak, hogy segítsék azokat az embereket a fővárosban, akik nehezen tudják beszerezni a mindennapit.

Zankey Handuriya: a gyermekek csillaga, a reménységnek egy kis fénye a kis nem látók számára 

Nigerben vak és szegény gyermekekkel foglalkoznak szerzetesek és önkéntesek.

Advent időszaka a megbocsátásé és a békéé a koreai félszigeten 

 Advent ideje a megfelelő időszak a megbocsátáson, a békén, a kiengesztelődésen és azon való elmélkedésre, hogy cselekedjünk annak érdekében, hogy Észak- és Dél-Korea újra párbeszédet folytasson egymással és közeledjen egymáshoz.