Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Missziós Gyerekek Passiója Sátoraljaújhelyen 

A sátoraljaújhelyi Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola Szent Gyermekség Műve 18 tagú csoportja passiójátékot adott elő az iskola udvarán, bevonva az iskola diákjait is. Összesen 53 gyerek vállalta a lelki felkészülést és a szereplést. Jézus szenvedéstörténetében elmélyedve, imádsággal és próbákkal, készültünk. A misztériumjáték bemutatására a nagyhét kezdetén került sor. Meghívtuk a szülőket és az egyházközség érdeklődő híveit is. Ragyogó napsütésben, imádságos együttléttel hangolódtunk rá virágvasárnap, a szent három nap  eseményeire és a feltámadás örömhírének befogadására.

Nagyböjti missziós foglalkozás Encsen 

Márciusi foglalkozásunkon kicsalogatott bennünket a jó idő a missziós udvarba. A napsütés és a madárdal mindannyiunkat mosolyra késztetett, de hamarosan egyre elgondolkodóbb lett az arckifejezésünk.

Rákosszentmihály, Kárpátaljára küldtünk 1500 db. füzetet 

Budapest rákosszentmihályi missziós közösségünk szervezésében, Kárpátaljára küldtünk 1500 db. iskolai füzetet. 

Missziós füzetet kaptak a pataki Szent Ambrus Katolikus Iskola diákjai 

A pataki Szent Ambrus Katolikus Általános Iskola diákjai sok szép füzetet kaptak ajándékba a Pápai Missziós Művektől. 

Magyar-pakisztáni együttműködés 2017-ben 

A két évre meghosszabbított kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthont támogató projektünk a 2016. év végével lezárul. A következő évben ismét egy távoli nemzet gyermekeit segítjük kis imával és kis áldozattal.2017-ben a pakisztáni Pápai Missziós Művekkel közösen éljük meg a segítő testvéri szeretetet.

Beszámoló a kárpátaljai 2015-2016 évi projektről 

A Szent Mihály Gyermekotthon ezúton szeretne köszönetet mondani Önnek és Önön keresztül minden támogatónak, különösen a missziós gyermekeknek, a komoly adományért, mellyel intézményünk negyedik lakóházának épülését támogatták. 

"Műveljétek és őrizzétek" missziós gyermekek Fóton 

„Műveljétek és őrizzétek” Ezekkel a szavakkal szólt hozzánk Sebastian atya a nyári Szent Gyermekség táborban.  Ennek szellemében Keserű Márti néni kérésére elhatároztuk, hogy rendbe tesszük Németh Kálmán bácsi sírját.

Már a Kaposvári Egyházmegyében is van Szent Gyermekség közösség! 

A Kaposvári Egyházmegyében elsőként Balatonlellén alakult Szent Gyermekség Műve Missziós csoport, 2016. november 26-án szombaton. 

Szentgyermekség Műve csoport indult Kisvárdán 

November 21-én templomunkban iskolás gyerekeink nemcsak a közös ünneplésre érkeztek, hanem hogy egy nagyon izgalmas és fontos dolog szemtanúi is legyenek. Kortársaik közül 15 kisdiák ezen a napon lett a Gyerekmisszió immáron beavatott tagja.

Gyermekek a gyermekekért Nyíregyházán 

A mennyek országa olyan, mint ahol a gyerekek fát, cserjét, virágokat ültetnek társaik iskolai környezetének fejlesztése érdekében. Erről tettek tanúbizonyságot a görög katolikus missziós gyermekeink Nyíergyházán. Cikkünkben Szabó B. Sándorné címzetes igazgató írását olvashatják.

A nyíradonyi gyermek misszó októberi szolgálatai 

     A nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola Szeretet Misszionáriusai (SZEM) gyermekmissziós csoportja immár 3.éve folytat karitatív tevékenységet. Igyekszünk, mint Jézus kis küldöttei gyakorolni az irgalmasság testi és lelki cselekedeteit, különösen most, az irgalmasság évében.

Egymillió gyermek imádkozik a békéért október 18-án 

A Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) nemzetközi segélyszervezet immár tizenkét éve minden évben október 18-án arra hívja a gyermekeket az egész világon, hogy közösen imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért.