Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Országos Gyermekmissziós Találkozó 2016. 

2016. Szeptember 29-én Budapesten került megrendezésre az idei Országos Gyermekmissziós Találkozó. A rendezvényen több mint 160 ember vett részt az ország különböző pontairól. 

Missziós füzeteket vittünk a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak 

A Szent Gyermekség Műve missziós gyermekeinek kis lemondásaiból és gyűjtött adományaiból készült iskolai füzeteket vittünk Böjte Csaba atyának Dévára, hogy a Szent Ferenc alapítvány által fenntartott gyermekotthonok iskolakezdését és a gyermekek fejlődését támogassuk. 

,,Műveljétek és őrizzétek!” Szent Gyermekség Műve nyári tábora 

Július 31. és augusztus 4. között a Szent Gyermekség Műve missziósai vették birtokukba a Nagykovácsi Teleki-Tisza Kastély cserkésztábor minden négyzetcentiméterét. A közel 130 fiatal az ország számos pontjáról érkezett: Fótról, Encsről, Nyíregyházáról, Pásztóról, Rákoscsabáról, Patakról, Szekszárdról, Nagybárkányból, Vecsésről és Rákosszentmihályról.

Missziós Animátorok zarándoklata Lengyelországban 

A Pápai Missziós Művek Szent Gyermekség Műve ágazatának animátorai és az ámissziót támogató, segítő tesvérei útnak indultak, hogy közös imádsággal, együtt tapasztalt élményekkel átéljék Lengyelország zarándokhelyeinek csodáit.    

A Szent Margit iskola missziós napot tartott Sátoraljaújhelyen 

Sátoraljaújhelyi Árpád-házi Szent Margit Általános Iskolában két éve működik a misszióhoz tartozó csoport. A csoporthoz tartozó diákok közreműködésével rendeztek missziós délutánt az oktatási intézményben, melynek keretében jótékonysági vásár is volt. Ennek bevételét a magyarországi Pápai Missziós Műveken keresztül a kárpátaljai Rát községben épülő gyermekotthon építésére és felszerelésére ajánlja fel a katolikus iskola.

Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú 2016, fóti missziós csoport 

Sógrik Judit Anna élménybeszámolója a csíksomlyói zarándoklaton megéltekről.

Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú 2016, nyíregházi missziós csoport 

A nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola missziós gyerekcsoportjának néhány tagja részt vett az idei pünkösdi búcsún, Csíksomlyón.

Missziós fiatalok adtak elő a Karizmák ünnepén 

A nagybárkányi missziós csoport a Lisieuxi Kis Szent Teréz szüleinek életét bemutató misztériumjátékot adta elő Pünkösd hétfőn, Máriaremetén a Karizmák ünnepén.

Missziós iskolarádió Rákosszentmihályon 

A Szent Gyermekség Műve rákosszentmihályi tagjai minden reggel igét mondanak az iskolarádióban.

XXI. Karizmák ünnepe Máriaremetén 

21. alkalommal hívta családi majálisra az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye iskolák, plébániák, rendek, mozgalmak közösségeit május 16-án. A karizmák ünnepén Máriaremetén Erdő Péter vezetésével haladtak végig az „irgalmasság útján”, az irgalmasság testi és lelki cselekedeteiről elmélkedve.

Szent Gyermekség Missziós Nyári Tábor 2016. 

Missziós Gyermekek Nyári Tábora Nagykovácsi Tisza-Teleki kastély 2016. júli. 31- aug. 4. (vasárnaptól csütörtökig)

V. váci egyházmegyei találkozó Rádon 

A Szent Gyermekség Műve Váci Egyházmegyei találkozóját 2016. április 9-én immár ötödik alkalommal tartottuk meg Rádon. Mottója: „Legyetek irgalmasok.” Az ünnepi eseményre idén is több mint kétszázan érkeztünk az egyházmegye különböző pontjairól: Fótról, Bugyiról, Nagybárkányból, Pásztóról, Rádról, Patakról, Vecsésről, vendégként Budapestről és a távoli Encsről is.