Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Pauline Jaricot Élő Rózsafüzére egy alkalmazásbanVissza a listához

2022. május 25.

A közösségi hálózat és a „Hozana” nevű francia katolikus imatársaság elindította a „Rózsafüzér” nevű alkalmazást, amelyet okostelefonra és tabletre lehet letölteni, abból a célból, hogy modern eszközökkel ültessék át a gyakorlatba az „Élő Rózsafüzér” fogalmát, amit Pauline Jaricot kezdeményezett a XIX. században.
A Hozana szervezői a következőket mondják: „Pauline Jaricot az antiklerikalizmus és a vallási buzgóság hanyatlása korában élt Franciaországban, a forradalom utáni időben. Bízva a rózsafüzér hatékonyságában, amely újra éleszti a hitet, kigondolt egy egyszerű módot, hogy a kortársait közelebb hozza ehhez a szellemiséghez: egy Élő Rózsafüzért 15 fős imacsoportokkal”.
Ma minden felhasználó létrehozhat egy 15 fős csoportot. Mindenki elmélkedik a Rózsafüzér egy-egy titkán, mindennap elmondva egy tizedet, a csoport többi részével közösségben. Így mindennap együtt elmélkedik a csoport a 15 titkon, vagyis a teljes rózsafüzéren.
„Miért ilyen erős eszköz ez?” – kérdezzük. Íme a válasz: mert csak 5 perc kell egy tized elmondásához. Mindenki számára elérhető és a legideálisabb módja annak, hogy „gyengéden” fedezzük fel a Rózsafüzér szellemiségét. Továbbá ez a módszer kihangsúlyozza „a csoport erejét”: egy imalánc egy szemének lenni, az imaközösség tudatában lenni, támaszt és motivációt nyújt.
A „Rózsafüzér” alkalmazás lehetővé teszi, hogy 5 személy alkosson egy csoportot: „Egy kis 5 személyes imacsoport, amelynek tagjai ismerik egymást – magyarázza a bemutató -, mindennap minden tag megkapja a rózsafüzér egy titkát, amin elmélkedhet, egy kis szöveggel, amely vezeti a meditációt. Mindennap mindenki elmond egy tizedet elmélkedve azon a titkon, amit kapott. A nap végén, amikor mind az 5 tag imádkozott, az Élő Rózsafüzér teljes lett.” „Ezzel az alkalmazással és főként a Szent Szűz iránti szeretetnek, valamint annak a vágynak köszönhetően, hogy azt közvetítsük – zárja mondandóját Hozana – százak, ezrek tanúsítják, hogy életüket megváltoztatta a Rózsafüzér”.
A Hozana egy hívekből álló társulás és imaközösségi háló, ami lehetővé teszi azt, hogy csatlakozzunk imaközösségekhez online a www.Hozana.org honlapon és a Hozana applikáción. A missziónk az, hogy egyesítsük a világot az imában az interneten keresztül, annak bizonyosságában, hogy „az ima megmenti a világot” – ez a társulás mottója.

(Fides hírügynökség)