Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A Pápai Missziós Művek elnöke szolidáris életmódot kér: „Jót tenni jó”Vissza a listához

2024. február 22.

A világegyházi munkának a legkülönbözőbb formákat kell kifejlesztenie a föld minden részén élő emberek közötti személyes és digitális eszmecserére.
Egy ilyen találkozás lehetővé teszi az emberek számára a tapasztalatot, hogy különböző származásuk és élethelyzetük ellenére egymást kölcsönösen gazdagítani tudják. Egy „szolidáris életmód” boldogabbá teszi az embert, mint a személyes vágyakozás a „mind több és több” után – hangsúlyozta Nappa érsek.
„Jót tenni jó” – ez az egyik központi üzenete a keresztényeknek. Ezzel válhatnak a világegyházi Művek támogatást mobilizálni az elhanyagolt globális Dél számára és a nyugati értelemkereső emberek számára vonzóvá válni. Ebben a kommunikáció, ami az embereket érzelmileg is eléri, fontos szerepet játszik. Itt szükség van az egyház nyilvános munkájára és a világegyházi Művekre.
Nappa érsek meglátogatta Aachenben többek között a PMM-teherautót is. A guruló kiállítás címe: „Egy világ. Semmi rabszolgaság.” Az érsek nagyon eredetinek és ösztönzőnek találta. Köszönetet mondott az aacheni PMM munkatársainak és a Csillagénekeseknek (Gyermekmisszió) buzgóságukért és együtt ünnepelte velük a szentmisét. Emellett beszélgetéseket folytatott Dirk Bingener atyával, Dr. Gregor von Fürstenberggel és Anne Wundennel a PMM elöljáróságából, valamint a többi munkatárssal.

(Fides)