Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Berardi püspök: „Húsvét a mi lelki életünk és keresztény életünk központja”Vissza a listához

2024. február 29.

„Ahogy Jézus a pusztában, minket is gyakran megkísértenek és szembe kell néznünk ezekkel a kísértésekkel, hogy megtérjünk és visszatérjünk Istenhez. Meg kell értenünk a Húsvét fontosságát, a feltámadás örömét. Húsvét a mi lelki életünk és keresztény életünk központja.”
Jézus arra hív bennünket, hogy imádkozzunk és tartsunk böjtöt, tartózkodjunk az ételektől és ezer más elfoglaltságtól, amik lekötik napjainkat és gyengítik imáinkat. „Térjetek vissza Istenhez, menjetek vissza házaitokba és imádkozzatok Istenhez. Jézus az Ajtó, ami közösséget teremt Isten és miközöttünk. Így tudunk szembeszállni a sok kísértéssel, amikor Isten van a szívünkben és igazi gyermekeiként viselkedünk”.
„Böjtölni annyit jelent, mint szabadnak lenni, széttörni a láncokat. Azt jelenti, hogy szabad utat hagyunk a Szentléleknek. Jézus azt mondja, hogy mérlegeljük a másokkal együtt megélt életünket. Milyen a viszonyunk másokhoz? Térjetek vissza a másik emberhez és szeressétek felebarátaitokat.”
„Használjuk arra ezt az időszakot, hogy készüljünk Húsvét nagy ünnepére – fejezi be mondandóját az apostoli vikárius – és arra, hogy mérlegeljük egész életünket, hogy visszatérhessünk Istenhez Jézus által. Jézus az utunk, a példaképünk, Ő az egyetlen, aki segíthet nekünk megtalálni a Mennyei Atyát és ily módon megkapjuk a Szentlelket. A Szentlélek az ő ajándékával segít nekünk újra elindulni Isten gyermekeiként. Ez a Nagyböjt szolgáljon arra, hogy ’megtisztítson’, megújítson, megtérítsen, hogy visszatérjünk Istenhez és egységben legyünk a Szentháromsággal.”

(Fides)