Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Bosco Boys Home: Szalézi misszionáriusok jövőt adnak az utcagyerekeknekVissza a listához

2024. március 05.

Hogy segítsenek ezen a veszélyeztetett csoporton, a szaléziak életre hívták a „Te vagy a mindennapi kenyerünk” elnevezésű programot, ami sok szélsőségesen szegény, magányos vagy elhagyott gyermek felé fordul.
„Olyan kezdeményezés ez, ami a legsebezhetőbb gyermekek gyermekkorának védelmére szolgál, akiket a szaléziak magukhoz vesznek a missziókba, hogy mellettük álljanak életük legfontosabb éveiben, és mindennap megadják nekik a biztonság érzetét” – mondják a misszionáriusok. „Jelenleg 75, 5 és 24 év közötti gyermek és fiatal van nálunk, akik Sunyani körüli városokból és nagyvárosokból származnak”.
„‘Akwaaba', ami a helyi nyelven azt jelenti: ’Isten hozott’, ez a szó kísért engem a sunyani ’Bosco Boys Home’-ban tett látogatásom alkalmával” – mondta a projekt iroda vezetője, Marcella Mantovani, aki nemrég meglátogatta a szaléziak intézményét. „Egy szempillantás alatt körülvett engem ezeknek a gyermekeknek és fiataloknak a vidámsága és szeretete. Versenyeztek a vendégszeretet kimutatásában, mind készek voltak egy mosollyal, egy kézszorítással, egy öleléssel megajándékozni, és mindezt Charles atya, a központ vezetője szeretetteljes tekintete előtt”.
A szalézi otthon olyan gyermekekkel és fiatalokkal foglalkozik, akik kiskoruktól arra kényszerülnek, hogy az utcán éljenek és nőjenek fel. Mindenféle erőszaknak és visszaélésnek áldozatul esnek, kihasználják őket a kiskereskedelemben, az utcai árusításban, prostitúcióban, a drogkereskedelemben és fegyverrablásban. A misszionáriusok célja az, hogy megszabadítsák őket, éreztessék velük, hogy befogadták őket, hogy szeretik őket, és megadják nekik a lehetőséget arra, hogy megkapják a képzést, amit a szegénység megtagad tőlük.
A program az etiópiai és ugandai szalézi házakban is működik.

(Fides)