Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Flores szigete még mindig a hivatások „ígéret földje”Vissza a listához

2024. június 06.

Ezeket Luigi Galvani atya mondja, aki misszionáriusként a maumerei egyházmegyében úttörőmunkát végez. Itt a kamilliánusok három egyházmegyében vannak jelen, négy szemináriumot vezetnek, valamint két szociális központot, amelyekben 160 szegény gyermek élelmezési programját koordinálják, kb. 20 rászoruló diákot támogatnak, „speciális házak” projektjét vezetik pszichikai betegek részére, és végül, egy kis projektet Szent Kamill ásványvíz és fagylalt előállítására.
„Júniusban és júliusban” – meséli az olasz misszionárius – „több diakónusszentelés lesz a különböző missziós intézményekben. Június 2-án már 48 verbita diakónust szenteltek, 7-én további 8 karmelita diakónust szentelnek, 9-én pedig 27 egyházmegyés diakónust szentelnek. Július 14-én, alapítónk, lellisi Szent Kamill ünnepén 5 kamilliánus diakónust szentelnek majd. A következő hónapokban számos novícius és novícia fogja letenni fogadalmát a különböző férfi- és női szerzetesrendekben a maumerei egyházmegyében, amelyben jelenleg 62 rendi közösség van.”
„Mindezek a biztató hivatásbeli eredmények – fejezi be a misszionárius – bizonyára a különböző támogatók fáradozásait dicsérik, de tanújelei is a Flores szigetén élő családok százai hitének és missziós lelkületének, amely sziget a legkatolikusabb az indonéz szigetvilág 17 ezer szigete közül. Épp ezért hívják Florest a hivatások „ígéret földjének”.

(Fides)