Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Kamilliánus misszionáriusok segítenek a pszichikailag beteg embereknekVissza a listához

2024. január 29.

A kamilliánus misszionárius, aki a maumerei egyházmegyében dolgozik úttörőként, beszámol egyes feladatokról, amiket az egyház a szigeten végez.
„Minden héten meglátogatjuk a betegeket és az öregeket a közösségben, akiknek elvisszük az Oltáriszentséget szeminaristáinkkal együtt. Ezenkívül minden hónapban szétosztunk 160 szegény családnak élelmiszercsomagokat”.
„Életre hívtunk egy projektet, aminek keretében pszichikailag beteg embereknek segítünk, akik eddig nyomorúságos kunyhókban éltek. … Nekik építünk barátaink nagyvonalú segítségével kis házikókat, amikben van egy ágyuk, egy asztaluk, egy székük és egy wc-jük. Néhány éven belül így segítettünk már sok embernek és összesen kb. 80 házikót építettünk”.
„A maumerei püspök, Edwaldus Sebu mostanában nagyon el van foglalva a papszentelésekkel” – számol be a misszionárius, és mesél a Flores szigeteki hivatások virágzásáról. Épp most szenteltek hat papot a Jézus és Mária Szentséges Szíve misszionáriusoknál. „Nálunk kamilliánusoknál is ketten lesznek felszentelve február 11-én. Ezeknek a hivatásoknak a nagyobbik része Flores szigetéről jön, amit mindig is ’a férfi és női hivatások és misszionáriusok földjének’ neveztek. Úgy tűnik, hivatásokban itt nincs hiány. Valóban a most következő hónapokban a különböző intézményekben további szenteléseket készítenek elő” – hangsúlyozza.
„Úgy tűnik, az Úr szeret minket és megáldja Flores szigetét és missziós fáradozásainkat” – zárja beszámolóját a misszionárius.

(Fides)