Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: „Mi vagyunk Krisztus igazi Teste”: a Jézus Szíve Templom felszenteléseVissza a listához

2024. március 12.

Idén is, a hivatalos felszentelés 84. évfordulóján, az ünnepi szentmise örömteli esemény volt, egy megható szolgálat, amiben részt vett Észak-Arábia apostoli vikariátusa egész katolikus közössége. A szertartáson, melyet Aldo Berardi O.SS.T. apostoli vikárius vezetett, elhangzottak imák a plébániai közösség munkájáért, a jövőbeli növekedéséért, és mindazok lelki jólétéért, akik gyakorolják a vallást, valamint himnuszok és áldások.
„A felszentelés teológiai aspektusa az, hogy mi vagyunk Krisztus igazi Teste, és a lelki aspektusa az, hogy növekszünk az Istennel való kapcsolatban” – mondta Berardi püspök.
A jubileum az észak-arábiai apostoli vikariátus egész egyháza számára új fejezetet jelent a Jézus Szíve plébánia életében, ami szent helyet kínál az istentiszteletre, imára és a közösségi életre a jövő generáció számára.
A Jézus Szíve templom az első Bahreinben, amelyben már 1938-ban összegyűlt az első keresztény közösség. 1939 június 9-én tették le az alapkövet azon a területen, amit Bahrein akkori uralkodója, Haman Bin Isa Al Khalifa sejk bocsátott rendelkezésre, és 1940 március 3-án szentelték fel hivatalosan. Ma Bahreinben 1.500.000 lakosból 150.000-en katolikusok.

 
(Fides)