Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Shen Bin püspök ünnepélyes szentmisét mondott Mária keresztények segítsége és Szentháromság ünnepe alkalmábólVissza a listához

2024. május 29.

Ezekkel a szavakkal fordult Giuseppe Shen Bin, Sanghaj püspöke a Szent András apostol templom híveihez a Szentháromság ünnepe alkalmából tartott szentmise keretében. A szentmisén 36 felnőtt részesült a bérmálás szentségében. Sanghaj püspöke hozzájuk fordulva a következőket mondta: „legyetek Krisztus bátor őrszemei életetekben, terjesszétek a hitet buzgó odaadással, hogy az egyház virágozhasson”.
A plébániáról több mint 500 hívő vett részt a szentmisén és a püspök lelkipásztori látogatásán. „Napi bibliai olvasmányainkban” – húzta alá Shen Bin püspök szentbeszédében – „hallhatjuk a Szentháromságot Isten Igéjén keresztül. Ha eljövünk a templomba, énekeljük a himnuszokat, részt veszünk a szentmisén, meghallgatjuk a szentbeszédeet, áhítattal imádkozunk, és magunkhoz vesszük az Oltáriszentséget, ezek mind jó alkalmak arra, hogy érezzük, hogy a Szentháromság szeretetének titkai vesznek körül minket”.
Shen Bin püspök, miután visszatért egyházmegyéjébe, ünnepi szentmisét mondott Mária, keresztények segítsége ünnepe alkalmából. Ezen a napon az egész világon imanapot tartanak a kínai egyházért. Kb. 200 pap, nővér és szeminarista vett részt több mint ezer laikussal és a püspökkel együtt a sanghaji egyházmegye zarándoklatán a sheshani Szűzanya szentélyéhez. Egy ünnepélyes körmenet kígyózott fel a domb aljától a szentélyig. „Töltsük meg életünk ’víztartályát’ azokkal az ajándékokkal, amiket kapunk, ha Jézust követjük” – mondta Shen Bin püspök Sheshanban – „és aztán életünkből vegyük ki a vizet a hit és az irgalom kanalával, átalakítva azt ízletes borrá, amit felajánlunk Istennek”.

(Fides)