Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Új templomok tanúskodnak Krisztusról a kínai metropoliszok új kerületeiben és perifériájánVissza a listához

2024. január 17.

Az új templomot Giuseppe Li Shan püspök szentelte fel december 30-án. A felszentelésen részt vett 20 pap, szerzetesnővérek és több mint 300 laikus hívő.
Peking püspöke hangsúlyozta azt a tényt, hogy az új templom Peking új fejlődő városrészében található, ami 225 négyzetkilométer nagyságú és 290000 lakosa is lehet, nagyrészt fiatal vállalkozók, értelmiségiek. A püspök mindenkit arra buzdított, hogy az új templom szent pátrónusát utánozza, azt is kérte, hogy „Jézus szeretett tanítványai” legyenek, adják tovább mindenkinek Krisztus tanúságtételét, és szolgálják a közösséget szavaikkal és az evangélium műveivel.
Antonio Dang Mingyan, Xi’An egyházmegye püspöke felszentelte az új templomot Guanshan-ban, az egyházmegye legszegényebb részén. A szentelésen részt vett 33 pap, 20 szerzetesnővér és számos laikus hívő a környező plébániákról. Többen kísérték a szentelési szertartást kórusokkal és zenekarokkal. A plébános köszönetet mondott azoknak, akik anyagilag hozzájárultak az Úr házának újjáépítéséhez.
2024 elején a Hebei tartományban levő Tangshan közössége megnyitott egy speciális pasztorális évet, amit az evangelizációnak szentelnek. A 8 esperesi kerület papjai együtt ismertettek egy missziós pasztorális tervet, minden megkeresztelt embert arra hívva, hogy „együtt járjon Krisztus evangéliumát hirdetve”. A laikus hívők kifejezték akaratukat, hogy cselekedeteikkel együttműködnek a munkában, amit „a Szentháromság akar véghez vinni” az evangelizációs évben.

(Fides)