Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Segítségünkkel került valami a fazékbaVissza a listához

2013. október - befejezett projekt

Nagyhéten idén meghirdettük a missziós csoportok körében Belső-Somogy egyik legszegényebb körzetében élő gyermekek támogatását. Somogysámsonban és a környező falvakban élő több száz gyermek hétvégeken és az iskolai szünetek idején kizárólag az Alapítvány ingyenkonyháján keresztül kap enni.

A Kaposfői Szent Erzsébet Alapítvány konyhát létesített a cigánytelepen, ahol mintegy 120 gyermek kaphat naponta egy-egy tál meleg ételt. „Ez a konyha már hónapokkal ezelőtt elkészült, de eddig még semmi nem került a fazékba” - mondta Somos László atya, az alapítvány vezetője.

A PMM rendkívüli élelmiszer- és támogatásgyűjtési akciót indított, amelyhez a missziós gyermekcsoportok is csatlakoztak. Az összegyűlt tartós élelmiszereket és ajándékokat Beer Miklós váci megyéspüspök áldotta meg Máriabesnyőn, a váci egyházmegyében működő missziós gyermekcsoportok találkozóján.

Az adományokat május 22-én juttattuk el a kaposfői Szent Vendel plébániára. Nagy öröm számunkra, hogy segítségünkkel a következő hétvégeken kerül valami a fazékba. Hálás köszönetet mondunk minden gyermeknek és azoknak a testvéreknek, akik szívesen és szeretettel támogatták kérésünket.