Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Két koreai pap indult el Ázsiába és Amerikába „ad gentes” misszionáriusként 

Két egyházmegyés pap kapott „ad gentes” misszionáriusi küldetést a szöuli főegyházmegyéből, hogy hirdessék az evangéliumot Guatemalában és Japánban.

 

Marcella Catozza nővér: „Szenved az egyház, de van egy kis reménysugár” 

„Nehéz az egyház helyzete Haitin” – mondja az észak-olasz származású szerzetesnővér, Marcella Catozza, aki 20 éve dolgozik itt.

 

"Nihil obstat"-ot kapott az eljárás, Niña Ruiz-Aba szentségének elismeréséhez 

A Szentszék megadta a „nihil obstat”-ot („semmi akadálya”) Niña Ruiz-Abad (1979-1993) boldoggáavatási eljárásához. Őt ezentúl Isten szolgájának fogják hívni.

 

A malajziai katolikus közösségben több mint 1700 felnőttet fognak megkeresztelni Húsvétkor 

A malajziai katolikus közösségben az utóbbi években egyre nő azon felnőttek száma, akik kérik a keresztség szentségét.

 

„Mi vagyunk Krisztus igazi Teste”: a Jézus Szíve Templom felszentelése 

Minden év március 3-án a manámai (Bahrein fővárosa) Jézus Szíve Templom megüli felszentelésének ünnepét, egy ünnepélyes szentmisében, amire minden hívő meg van hívva.

 

A zene ajándéka, „lelki táplálék” az árva gyermekeknek 

Dominic Nguyen Van Lam, 39 éves pap a dél-vietnami Binh Duong egyházmegyében, Ho Chi Minh Város peremén lakik és biblikus teológiát tanul. Ezenkívül az árva gyermekek irányában „lelki irgalmasságot” gyakorol.

Az emberek mellett maradni: a missziós egyház jelentősége 

Az ország szétesőben van, az egész tartomány el van szigetelve, mert a rablóbandák ellenőrzik a fővárosba vezető utakat, így emberek és áruk csak bonyolult légi hidak útján, vagy pedig nagy valószínűséggel életek és javak elvesztése árán érkezhetnek.

 

Nagyböjt az irgalmasság jegyében: a „Silsilah”- mozgalom fogvatartottakat látogat 

A „Silsilah” nevű mozgalom, amelyet a Fülöp-szigetek déli részén Sebastiano D’Ambra misszionárius atya hozott létre, a fogvatartottakat kíséri el a belső megszabadulás útján, és egész nagyböjtben folytat találkozásokat, látogatásokat, szemináriumokat a városi börtönben Zamboanga cityben, Mindanao szigetén.
A cél az, hogy „teret adjunk az irgalmasság cselekedeteinek”, elérve az utolsókat és kirekesztetteket is, pl. azokat, akik elkövettek egy bűncselekményt és a börtönben ülnek.

 

A remény és fény világítótornya: az arábiai Miasszonyunk katedrális Szent Kapuján keresztül vezető szent út 

A bahreini Arábiai Miasszonyunk katedrális a lelki fény és remény világítótornya a katolikusok számára. Nem csak egy kultikus hely, hanem a béke és egység jelképe is.

 

Bosco Boys Home: Szalézi misszionáriusok jövőt adnak az utcagyerekeknek 

Az utcagyerekek jelensége a ghánai Sunyani város szélsőségesen szegény negyedében nagy kihívást jelent. Fenyegeti kiskorúak százezreinek túlélését és jövőjét, akik nehéz körülményekből származnak, kétségbeesett családokból, olyan szülőktől, akik hajléktalanok, munkanélküliek vagy betegek.

 

Berardi püspök: „Húsvét a mi lelki életünk és keresztény életünk központja” 

„A nagyböjt a megtérés nagy időszaka, amikor arra készülünk, hogy visszatérjünk Istenhez. Negyven nap adott arra, hogy megváltoztassuk életünket, hogy visszatérjünk Krisztushoz, az Atyához, megkapjuk a Szentlelket. Negyven nap, mialatt Jézust a pusztában megkísértette az ördög.” Aldo Berardi O. SS. T. püspök, Észak-Arábia apostoli vikáriusa, nagyböjti üzenetében buzdította a híveket, hogy készüljenek kiértékelni lelki életüket és Istennel, valamint önmagukkal való kapcsolatukat.

Marengo bíboros: „Az ima és megbocsátás böjtje” 

„A mi kis katolikus közösségünk Mongóliában nagy intenzitással éli meg ezt a böjti időszakot. A kilenc plébániai közösség pasztorális és lelki programokat indított. Mi az ima témájára hangolódtunk, az ima évében, amit Ferenc pápa a jubileumi szentév készületére meghirdetett” – mondja Ulánbátor apostoli prefektusa, Giorgio Marengo bíboros.