Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Romanelli atya: „Kérjük szent Porfírioszt, Gáza püspökét, hogy segítsen” 

„Ma Jeruzsálemben több pappal együtt ünnepeltem a szentmisét szent Porfíriosz ünnepén, aki Gáza püspöke volt. Ma minden gázai és gázai övezeti lakosért könyörögtünk hozzá, aki sok kegyelmet kapott az Úrtól” – mondja Romanelli atya, a gázai, Szent Családnak szentelt katolikus közösség plébánosa.

 

A Pápai Missziós Művek elnöke szolidáris életmódot kér: „Jót tenni jó” 

A németországi és európai keresztényeknek a nemzetközi világegyházi szolidaritást még erősebben kellene személyes értelmes feladatként felfogni. Erre buzdított Emilio Nappa érsek, a PMM elnöke, az aacheni Pápai Missziós Műveknél és Gyermekmissziónál tett látogatása alkalmával.

 

Kamilliánus misszionáriusok segítenek a pszichikailag beteg embereknek 

„Itt nincs időnk megöregedni, mert a különböző tevékenységek fiatalon tartanak minket” – írja Luigi Galvani atya az indonéziai Flores szigetéről.

 

Új templomok tanúskodnak Krisztusról a kínai metropoliszok új kerületeiben és perifériáján 

Egy új, Szent János tiszteletére felszentelt templom Pekingben jól ábrázolja azt a figyelmességet, amivel a kínai katolikus közösségek munkálkodnak azon, hogy Jézusról tanúságot tegyenek az újabban keletkezett városi kerületekben.

 

A karácsony az öröm és minden szolgaságtól való megszabadulás éjszakája: a misszionáriusok a belső jászol megépítésére buzdítják a híveket 

„Ahelyett, hogy csak a fizikai jászol felszerelésén dolgozzunk, ragaszkodtunk ahhoz, hogy építsük fel a belső jászolt, szívünk jászolát”. Ezt írja a cotonou-i Jó Pásztor templom plébánosa, Hubert Kèdowidé atya, karácsony ünnepe alkalmából, amely ünnep Beninben mély elragadtatást keltenek a keresztények között, de sok nem keresztény között is.

 

Pauline Jaricot Élő Rózsafüzére egy alkalmazásban 

„Azt akarom, hogy mindennap mondjátok a rózsafüzért a Rózsafüzér Királynéja tiszteletére”: így mondta a fatimai Szent Szűz, aki megjelent a 3 gyermeknek, kérve az egész világot, hogy imádkozzák a rózsafüzért. A rózsafüzér állandó imája az egyház missziójáért Pauline Jaricot lelkiségének és cselekedeteinek kiindulópontja volt, ő alapította meg a Hitterjesztés Művét. Lyonban május 22-én avatták boldoggá.

Pauline Jaricot nyomában 

A helyek történeteket mesélnek: múlt ősszel adományozók és alapítók egy kis csoportja útnak indult a német Pápai Missziós Művekkel együtt a missziós laikus mozgalom gyökerei és Pauline Jaricot életének állomásai felé.

Antónia nővér üzenete 

Antónia nővér Nagybereznáról küldött köszönő sorait idézzük.

Magyar-pakisztáni együttműködés 2017-ben 

A két évre meghosszabbított kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthont támogató projektünk a 2016. év végével lezárul. A következő évben ismét egy távoli nemzet gyermekeit segítjük kis imával és kis áldozattal.2017-ben a pakisztáni Pápai Missziós Művekkel közösen éljük meg a segítő testvéri szeretetet.

GAMBIA-BWIAM 

„ Nem győzők hálát adni a jó Istennek azért a kiváltságért, hogy olyan helyre születtem, ahol megvan mindenem. Van mit ennem, van mit innom, van hol aludnom, van gyógyszer a betegségeimre, nem rémiszt a háború…  Az Isten megajándékozott mindezzel, s hív arra, hogy általam másokat is megajándékozhasson! „Kis imával, kis áldozattal” tudunk óriási dolgokat tenni, ha komolyan vesszük sokan, együtt!”  (M. Fidelis SSND, Makó)

előző123következő